Сьогодні, 21 квітня, президент РФ Володимир Путін виступив з посланням до Федеральних послання. У ньому він показав свій головний страх. Таку думку висловив у своєму блозі в Facebook відомий український письменник, ветеран АТО Дмитро Вовнянко, передають Патріоти України.

Вовнянко зазначив, що темі міжнародних відносин Путін в посланні приділив мало уваги. Але при цьому він зробив дуже важливу заяву. Так, він звинуватив Захід у “організації переворотів” в Україні, Білорусі та інших країнах. Однак, судячи з усього, в цій ситуації президент РФ був стурбований своєю долею. Письменник нагадав, що в останні роки Кремль зазнає невдачі за невдачею в зовнішній політиці. Він “проспав” перемогу Азербайджану у війні за Карабах, не зміг змусити Київ піти на свої умови на Донбасі, програв нафтову війну Саудівській Аравії, потрапив в дуже неприємну ситуацію з отруєнням і арештом опозиціонера Олексія Навального.
Останнім ударом стало слово “вбивця” на адресу Путіна від американського колеги Джозефа Байдена. “Такого президенти США не дозволяли собі навіть відносно лідерів СРСР, до злочинів яких Путіну ще рости і рости”, – зазначив Вовнянко. На його думку, в промові Путіна було чітке послання до Заходу. “Сьогоднішні слова Путіна були реальною претензією до Заходу, яка перекладається так: “Дайте мені спокій!”. Він насправді думає, що Майдан був інспірований Заходом, а не самими українцями. Він вважає, що всі попередні події – від нафтової війни з саудитами до акцій на підтримку Навального, – це спроба Заходу підняти в Росії її власний Майдан з метою прибрати його з влади”, – висловив думку письменник. Він уточнив, що Путін найбільше боїться повторити долю Каддафі, яка можлива в разі повстання росіян. “Він панічно боїться”, – констатував Вовнянко.

Патріоти України

Автор

Удовенко Олександр