Через пандемію церемонія пройде з обмеженнями.

На церемонії сходження Благодатного вогню в Єрусалимі очікуються делегації з 11 країн: України, Молдови, Болгарії, Білорусі, Росії, Кіпру, Румунії, Греції, Грузії, Польщі та Казахстану. Через пандемію церемонія пройде з обмеженнями, повідомила директор Департаменту світових релігій Міністерства закордонних справ Ізраїлю Шарон Регев, передає “Укрінформ”.

“Церемонія сходження Благодатного вогню в цьому році, як і в минулому році, буде проходити в рамках урядових рекомендацій і обмежень в зв’язку з коронавірусною пандемією”, – зазначила Регев.

За попереднім планом проходження церемонії, вона розпочнеться о 09:30 за ізраїльським часом і триватиме приблизно до 14:15. Згодом вогонь передадуть представникам іноземних делегацій, які вже з 15:30 зможуть повезти вогонь віруючим своїх країн з аеропорту ім Бен-Гуріона.

За традицією, християни східного обряду чекають сходження Благодатного вогню в Єрусалимі у Велику суботу, коли віруючі згадують про перебування Христа в гробі. В цьому році цей день припадає на 1 травня.
29 квітня християни східного обряду відзначають Чистий четвер – четвертий день Страсного тижня , за якою слідує Великдень. Четвер – це день Таємної вечері, останньої трапези Христа з учнями. Його назва походить з-за того, що перед вечерею Ісус омив ноги своїх учнів.

https://uazmi.org/

Автор

Удовенко Олександр