У президента України Володимира Зеленського є формальна причина для розпуску Верховної Ради.

Про це в інтерв’ю “Українській правді” розповів перший заступник голови ВР України Руслан Стефанчук. Водночас він зазначив, що юридичні підстави для розпуску прописані в Конституції.

“Станом на сьогодні одна така підстава, на мою думку, є. Чи вона буде використана, чи ні – це вже питання до президента України… У період із грудня по січень, я звичайно можу помилятися, тому що якраз тоді хворів, Верховна Рада не збиралася більш ніж 30 днів. Тобто це і є формальною підставою для таких речей”, – повідомив нардеп.

Проте Стефанчук не знає, чи скористається цим правом президент. Також він додав, що з ним у парламенті не обговорювали розпуск Ради.

“ОСКІЛЬКИ Я ДУМАЮ, ЩО НАВРЯД ЧИ НОВА ВЕРХОВНА РАДА ДОЗВОЛИТЬ НАСТІЛЬКИ ЕФЕКТИВНО ВИКОНУВАТИ НА ЗАКОНОДАВЧОМУ РІВНІ ПРОГРАМУ ПРЕЗИДЕНТА, ЯК ЦЕ МОЖЛИВО ЗАРАЗ”, – СКАЗАВ ВІН.

Раніше, ще наприкінці 2020 року, Зеленський уже погрожував депутатам розпуском Ради, якщо народні обранці не погодяться розігнати КСУ.

“ЧИ ГОТОВИЙ Я РОЗПУСТИТИ РАДУ?… Я ХОЧУ, ЩОБ ЦЕЙ ПАРЛАМЕНТ ПРАЦЮВАВ НА ДЕРЖАВУ, КАЖУ ВІДВЕРТО. ВІД РЕАЛІЗАЦІЇ НАШОГО ПЛАНУ І ВІД ВИСНОВКІВ, ЯКІ ЗРОБЛЯТЬ НАШІ ДЕПУТАТИ, ЦЕ ТАКОЖ БУДЕ ЗАЛЕЖАТИ”, – СКАЗАВ ТОДІ ПРЕЗИДЕНТ.

Автор

Удовенко Олександр