Найближчими днями в Україну прийдуть дощі з грозами. При цьому на вулиці буде тепло. Дощі почнуться з 6 травня в центральних, південних і північних областях, і поступово переходитимуть на інші регіони.

Про це свідчать дані Укргідрометцентру.

Варто зазначити, що завтра, 5 травня, невеликі опади очікуються тільки в Закарпатській області, де температура повітря становитиме вдень +17… +19. В іншій частині Західної України без опадів і +18… +20.

У центральній частині і на півночі також +18…+20, як і в Києві. На Сході та півдні, включаючи окупований Крим, +17…+19.

В Україну насуваються грози з дощами: де буде негода
У четвер, 6 травня, грози з дощем пройдуть на півдні, а саме в Одеській та Миколаївській областях. При цьому там буде тепло +17…+19 і +19… +21 відповідно.

На півночі і в центральних регіонах також дощ. Гроза очікується в Сумській області, де температура повітря вдень знизиться до +13… +15 градусів. У Києві дощ і +14… +16.

В цілому в цей день в країні похолодає в багатьох регіонах. Тільки на сході стане тепліше – +20…+22.

В п’ятницю, 7 травня, грози охоплять всю західну Україну. При цьому дощі також пройдуть і в інших областях, крім східних регіонів і частини південних і центральних областей.
В суботу, 8 травня, грози з дощами вже прийдуть на схід і південь, а також частину центральних областей – Полтавську і Дніпропетровську.
А ось в неділю, 9 травня, на свято Перемоги над фашизмом опадів не очікується на всій території України.

https://lite.rbc.ua/

Автор

Удовенко Олександр