Вчені пояснили шкідливий вплив червоного м’яса на здоров’я людини. Знайдена причина, чому любителі фаршу, стейків і бекону частіше за інших страждають серцево-судинними захворюваннями. Дослідження провели фахівці з університету Клівленда, опублікувавши результати своєї наукової роботи в журналі Nature Medicine. В цілому, вчені поставили під сумнів абсолютний шкоду насичених жирних кислот і холестерину, вивчивши історії хвороб 2595 пацієнтів, які свого часу перенесли різні серцево-судинні захворювання. Знайдена зв’язок між карнітином, який міститься в червоному м’ясі, і освітою в організмі тріметіламін-N-оксиду, а також нарощуванням жирових відкладень на стінках судин. За великим рахунком, вчені не закликають людство до вегетаріанства, але настійно рекомендують знизити споживання червоного м’яса. До слова, карнітин, негативно впливає на здоров’я людини, міститься в будь-якому червоному м’ясі, включаючи яловичину, оленину, баранину і свинину.

https://svodka.com.ua/

Автор

Удовенко Олександр