Держава має допомогти бізнесу вижити в кризу та надати максимальну фінансову підтримку і знизити податки, а не збільшувати їх.

Про це заявив народний депутат України Олександр Качура.

«Під час такої складної економічної ситуації, яка є у нас в країні, не можна казати взагалі про підвищення будь-яких податків для підприємців. Всі кав’ярні, всі магазини – все зачиняється. І ще додаткове податкове навантаження просто спричинить до того, що люди втратять взагалі сенс для існування цього бізнесу», – сказав Качура.

За його словами, влада в нинішню кризу має максимально підтримати бізнес, як це роблять в інших країнах, а не збільшувати податкове навантаження на нього.

На думку депутата, зараз необхідно звільнити малий бізнес від оподаткування, або надати податкові канікули, щоб підприємці могли вижити та відновитись після закінчення карантинних обмежень.

«Вважаю, що малих підприємців треба взагалі звільняти під час цих всіх карантинних обмежень від сплати єдиного податку, від сплати інших податків, які є. Тому що це для них єдиний зараз варіант вижити. Якщо говорити про те, що потрібно робити державі, мені здається, що після того, коли ми поборемо вже всі ці ковідні часи, потім зробити період, за якого зможуть підприємці відновитися, пільговий період оподаткування», – сказав Качура.

https://uazmi.org/

Автор

Удовенко Олександр