Одеса може стати новою точкою для російських провокацій для здійснення планів проти України. Про це в ефірі програми “Час Голованова” сказав президент Інституту економічного аналізу, екс-радник Володимира Путіна Андрій Ілларіонов, передають Патріоти України.

“Те, що відбувалося в ці дні Одесі, змусило в черговий раз згадати про те, що Одеса є одним з пунктів, які можуть бути використані як привід для нагнітання напруженості проти України. Цього не було 7 років, тільки в 2014 році згадували про тому, що сталася 2 травня 2014 року в Одесі (масові заворушення, спровоковані сепаратистами, в результаті чого в Будинку профспілок в пожежі загинули 48 проросійськи налаштиованих людей – ред.) і ось 5 травня 2021 року в Раді безпеки ООН посол Росії збирає спеціальну конференцію для того, щоб обговорювати так звану гуманітарну кризу в Одесі, пов’язану з 7-ю річницею того, що сталося в 2014 році і з тим, що відбувається зараз. Учасниками цього форуму були ті самі люди, які організовували побиття і вбивства людей в 2014 році зі боку сепаратистів”, – сказав аналітик.

За словами Ілларіонова, Росія постійно шукає приводу для здійснення агресивних планів. “Це ще раз говорить про те, що агресор постійно намагається знайти різні приводи, які можна було б використовувати в якості прикриття для своїх планів, так, як це було в Південній Осетії в 2008 році, в Криму, на Донбасі. Це з’являється зараз і змушує всіх нас бути надзвичайно уважними, готовими до провокацій бути готовими дати відповідь”, – сказав Ілларіонов.

Патріоти України

Автор

Удовенко Олександр