Станом на четвер, 13 травня, коронавірусом в Україні та світі заразилися понад 161 млн осіб. За минулий день виявили 750 656 нових інфікованих, померли ще 13 826. Всього від хвороби померли понад 3,3 млн пацієнтів.

Голова Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебрейесус вакцинувався від коронавірусу в Університетській клініці Женеви. Про це він повідомив в своєму Twitter. Яким саме препаратом зробили щеплення, не уточнюється.

OBOZREVATEL безперервно стежить за розвитком подій в Україні та світі.

Що важливо знати про атаку коронавірусу:

В Україні підтверджено 2 129 073 випадки інфікування, хвороба забрала життя 46 987 хворих, в той же протягом 1 797 136 її побороли.

В Україні, попередньо, 17 травня, повинна прибути ще одна партія вакцини проти коронавірусу виробництва компанії Pfizer.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган оголосив про завершення локдауну в країні 17 травня. Число заражень COVID-19 різко знижується.

Головне за 13 травня:
Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко пояснив, що на майбутніх вихідних, 15 і 16 травня, з черги в додатку “Дія” вакцину отримають люди, які стосуються пріоритетних груп населення. Йдеться про громадян старше 65 років.

Президент США Джо Байден в середу заявив про необхідність приступити до вакцинації підлітків старше 12 років в країні. Він закликав батьків відвезти дітей на щеплення.

Міністр охорони здоров’я Словаччини анонсував початок вакцинації в країні російським препаратом “Супутник V” з червня.

https://uazmi.org/

Автор

Удовенко Олександр