На тлі антитерористичної операції Ізраїлю північні райони країни зазнали ракетного удару з території Лівану. Ракети не завдали шкоди, але ізраїльська сторона відкрила вогонь у відповідь з артилерії.

Про це йдеться в повідомленні Армії оборони Ізраїлю в Twitter.
Повідомляється, що з території Лівану було випущено чотири ракети, сирени звучали в Хайфі та її околицях. За даними військових, одну ракету перехопила система “Залізний купол”, одна впала в поле і ще дві – в Середземному морі біля узбережжя Ізраїлю. У відповідь артилерійські сили Армії оборони Ізраїлю атакують ряд цілей на території Лівану.

Місцеві ЗМІ пишуть, що загиблих і постраждалих в результаті самого обстрілу немає, але дві особи отримали легкі травми, намагаючись сховатися.

Зазначимо, протягом останнього тижня боїв між Ізраїлем і угрупованнями в секторі Газа було два випадки ракетних ударів з території Лівану і один – з території Сирії. Ізраїль вважає, що подібні атаки здійснили палестинські угруповання.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху вважає, що зараз є два шляхи для забезпечення безпеки в районі сектора Газа. Один з них – ізраїльська окупація Гази.

Сьогодні стало відомо, що громадян України планують евакуювати з сектора Газа протягом двох діб.

https://www.rbc.ua/

Автор

Удовенко Олександр