В Україні до кінця весни погода буде мінливою: то дощі й грози, то тепло і сонце. При цьому до 26-27 травня температура повітря підніметься до 28 градусів. Щодо прогнозу на літо, то воно теж не буде відрізнятися стабільністю, опадів буде випадати чимало.

Синоптикиня Укргідрометеоцентру Олександра Хала розповіла OBOZREVATEL, якою погодою завершиться травень, а народний синоптик Леонід Горбань поділився прогнозом на літо. Далі наводимо їхню пряму мову.

Потепління буде супроводжуватися дощами
Вже з п’ятниці, 21 травня, синоптична ситуація зміниться, опадів стане менше. Із заходу поширюватиметься вплив антициклону або ж поля високого атмосферного тиску. Це означає, що опади припиняться, хоча в більшості центральних областей, Одеській, Миколаївській та Харківській зокрема, все ще дощитиме, будуть грози. На решті території країни без істотних опадів.
У Києві переважатиме мінлива погода

Через дію антициклону в суботу практично по всій території країни переважатиме суха погода. Українці нарешті зможуть побачити сонце. До того ж трохи потеплішає.

Але в неділю на заході, півночі та в столиці знову пройдуть дощі через рух фронтальних систем. Очікуються грози.

До середини наступного тижня, з понеділка по середу, в більшості областей опадів не очікується. На заході можливі невеликі короткочасні дощі.

Втримаються помірні температурні показники. У суботу потепліє до 19-24, а на півдні та сході – іноді навіть до 26-27 градусів.

В Україні буде переважати мінлива погода
Загалом – спостерігаємо значну мінливість синоптичних процесів. Погода залишається динамічною, досить швидко змінюється. Маємо постійні погодні зміни, похолодання, потепління і чергування більш вологої і сухої погоди. Такий тренд мінливої погоди збережеться наступного тижня через вплив атмосферної циркуляції.

До того ж з боку Атлантики до нас часто приходять циклони, які приносять вологу та хмарну погоду. Територія України велика, і якщо на більшій території, крім сходу, переважає прохолодна погода, то на сході останнім часом більш тепло і сухо.

Західна частина України найбільшою мірою підпадає під вплив атлантичних процесів, тому там переважно більш прохолодно і волого.

Прогноз погоди в Україні на 25 травня

Яким буде літо?
Червень. До 6 червня температура буде триматися на рівні 21-22 тепла, а з 6 до 10 числа підніметься до 32. Але так буде лише 3-4 дні, потім настане зниження до 22 тепла. 16-17 червня можливе вже сильне похолодання. Нічна температура опуститься до 10-12 тепла, а денна – до 19-20. Теплішати почне з 22 червня.

Опади ймовірні 2 червня, 6-8, 18-19, 24-26 і 30-го.

Липень. Місяць прораховується на рівні 27-29 тепла. Спека триватиме цілий місяць, але в той же час імовірні сильні бурі у числах: 2-3, 10-11, 17-19, 24-25 . У липні може випасти 45-50 мм дощу, що не характерно для цього місяця.

Серпень. Із 1 по 11 серпня прогнозується до 35 градусів спеки. Із 17-го температура знизиться до 26 градусів, а до кінця місяця – до 21-22. Дощі можливі 2, 9-10, 15, 22, 25 і 29 серпня.

https://uazmi.org/

Автор

Удовенко Олександр