Посольство Білорусі направило до Міністерства закордонних справ України ноту протесту через припинення авіасполучення між країнами. Таке рішення назвали “обурливим”, Мінськ сподівається, що його скасують.

Про це йдеться в заяві посольства Білорусі в Україні.

За словами, білоруських дипломатів, в ноті зазначено, що Білорусь “з подивом сприйняла рішення української сторони у зв’язку з авіаційною подією, яка не має відношення до України”.

“У ноті також зазначено, що білоруська сторона розраховує, що обурливе рішення України щодо авіаційної блокади Республіки Білорусь, метою якої є нанесення економічного збитку авіаційній галузі Республіки Білорусь, буде найближчим часом скасовано з урахуванням об’єктивного розгляду всіх обставин посадки літака”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні Кабінет Міністрів вирішив припинити авіасполучення з Білоруссю у зв’язку з примусовою посадкою літака Ryanair в Мінську, після чого був затриманий опозиціонер Роман Протасевич. Авіасполучення буде припинено з півночі 26 травня. Як зазначили в уряді, таке рішення спрямоване на забезпечення безпеки польотів і пасажирів.

https://www.rbc.ua/

Автор

Удовенко Олександр