Секретар РНБО України Олексій Данилов вважає, що Росія робить все можливе для поглинання Білорусі, і Москві вигідна політична ізоляція на міжнародній арені, в яку Олександр Лукашенко вводить країну після скандалу з посадкою літака Ryanair для затримання опозиціонера. Про це він заявив в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”, зазначають Патріоти України.

За його словами, Кремль має безпосереднє відношення до цієї спецоперації, оскільки зацікавлений в ситуації, яка розгортається навколо Білорусі – в цьому переконані експерти РНБО.

Данилов також звернув увагу на ймовірні ризики для України, якщо РФ реалізує цей сценарій.

Секретаря РНБО заявив, що можливе перекидання російських військ на територію Білорусі стане для України серйозним викликом.

Так, країна буде змушена пильніше стежити ще за 1084 кілометрами україно-білоруського кордону.

“Якщо російські війська зайдуть на територію Білорусі – вони й так дружні держави – якщо там буде присутність російської армії, це 1084 кілометрів додаткового кордону. Для нас це виклик”, – сказав Данилов.

Він додав, що все це буде відбуватися з урахуванням ситуації, що відбувається на окупованих територіях України в Донецькій і Луганській областях, а також Криму.

Патріоти України

Автор

Удовенко Олександр