У неділю, 30 травня, в Києві продовжив роботу перший пілотний центр вакцинації проти коронавірусу на базі Міжнародного виставкового центру. Якщо напередодні ажіотажу біля нього не було, то цього разу поблизу четвертого павільйону вишикувалися черги із бажаючих отримати щеплення.

Серед них кияни й гості столиці, люди із груп ризику чи ті, які просто раніше записалися в додатку Дія. Про це повідомив кореспондент OBOZREVATEL із місця події (щоб подивитися фото і відео, доскрольте новину до кінця) .

Зауважимо, що щеплення у цьому центрі роблять вакциною CoronaVac від китайської компанії Sinovac Biotech. За вихідні тут мають змогу вколоти 1600 доз . Попередньої доби до списку записалися понад 23 тисячі осіб .
За словами медиків, бажаючим не телефонують, щоб запросити на вакцинацію, повідомляючи про це тільки людей похилого віку та інвалідів. Проте новини про можливість безкоштовно і доволі просто вакцинуватися від COVID-19 швидко розлетілися у ЗМІ та соцмережах. Так, уже зранку 30 травня люди масово вирушили до МВЦ, де на третьому поверсі 4-го павільйону можна було отримати щеплення.
Зауважимо, що й цього разу, попри великий наплив, люди не затримувалися довго в черзі, адже процедура проходила швидко .

Про це у Facebook написав також системний аналітик Євген Істребін. Він підкреслив, що охочих вакцинуватися почали запускати о 09:30 неділі, хоча заявлялося про відкриття центру з 10:00.

“Дав тільки перевірити температуру. Її до речі двічі перевіряли… Піднімаєшся на третій поверх, і там величезний зал, у ньому 16 кабінок, в кожній сидить бригада – по чотири людини. Вся процедура швидка – 3-5 хвилин. Єдине, що я, крім паспорта та коду, про всяк випадок взяв декларацію із лікарем. Але вона не знадобилася, адже мене швидко знайшли в системі. На кабінці написи районів, я пішов до свого. Але думаю, що це не принципово”, – зазначив Істребін.
Подібні пілотні центри вакцинації напередодні також відкрилися у Львові та Одесі . Однак якщо в столиці (не тільки в МВЦ), за 29 травня вакцинували 1398 осіб , то на Львівщині й Одещині – загалом 697 і 165 жителів відповідно.

Детальніше про те, як можна отримати щеплення в пункті вакцинації від COVID-19 на базі МВЦ у Києві

https://uazmi.org/

Автор

Удовенко Олександр