На патрульні катери «Суми» та «Фастів» типу Island ВМС ЗС України зараз проводиться встановлення озброєння, повідомляють Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони України.
На катерах вже повністю завершено відновлення технічного стану в американському місті Балтимор. Ці два катери планується відправити до України протягом третього кварталу поточного року.

— Відновлюючи бойові спроможності вітчизняного флоту, ми переоснащуємо його озброєнням, яке б було сумісне із зразками держав-членів НАТО. Тому усі три катери типу «Island» надійдуть до України зі встановленими на борту корабельними системами виробництва США та бойовими модулями, — розказав Міністр оборони Андрій Таран.
26 березня, у місті Балтимор, США відбулися урочистості з приводу закінчення 10-ти тижневого курсу допідготовки українських військових моряків щодо експлуатації патрульних катерів типу Island.
Допідготовка екіпажів проводились саме на тих катерах типу “Айленд”, які невдовзі відправляться до України та разом з отриманими у 2019 році стануть на захист суверенітету та територіальної цілісності України з морського напрямку.

Це вже друга партія катерів, які США передадуть Україні в рамках допомоги у сфері безпеки та оборони.

До США для проведення 10-тижневого курсу підготовки майбутні екіпажі катерів Island прибули у січні 2021 року.

Також відповідні технічні роботи проводяться і на п’ятому патрульному катері Р194.
Він, оснащений зброєю, обладнанням та технічними засобами, буде доставлений до Одеси наприкінці 2021 року.

Автор

Удовенко Олександр