Збірна України зіграє в 1/8 фіналу Євро-2020. Наша збірна стала однією з чотирьох кращих збірних, що зайняли треті місця в своїх групах.

Детальніше про те, як Україна змогла вийти з групи – в матеріалі РБК-Україна.
Сьогодні залишався останній шанс для України застрибнути в плей-офф Євро. Для цього необхідно, щоб в одній з двох груп, що залишилися (E і F) команда, що посіла третє місце, набрала не більше 3 очок і мала гіршу різницю забитих-пропущених, ніж в України. “Жовто-сині” після трьох турів мають 3 очки і -1 (4 забитих, 5 пропущених).

І вже після матчів у групі E українці отримали необхідний для себе розклад. Тут необхідно було, щоб Іспанія виграла у Словаччини, не пропустивши при цьому 3 голи, А Швеція не програла Польщі. Все склалося. Іспанія обіграла Словаччину 5:0, А Швеція – Польщу 3: 2. Причому шведи, виграючи по ходу матчу 2: 0, пропустили двічі і мали шанс пропустити і третій гол від поляків.

У підсумку третіми в групі E фінішували словаки, які мають гіршу різницю, ніж українці (-5). Також Українці вищі за Фінляндію, яка має також 3 очки і -2 різницю голів.

Словаччина вже точно вилітає, а ось Фінляндія ще має теоретичні шанси обійти по різниці голів когось із групи F – Португалію (якщо програє французам з різницею в чотири голи) або Німеччину (якщо німці поступляться Угорщині з різницею в чотири голи, а Франція виграє у Португалії). Якщо це станеться, то Україна зіграє з переможцем групи F, якщо ж фіни вилетять з турніру – зі Швецією.

Україна в останньому турі поступилася Австрії. Цей матч був вирішальним у боротьбі за друге місце, яке гарантовано дозволяло вийти в 1/8 фіналу. При цьому Австрія, яка фінішувала другою, зустрінеться на цій стадії з Італією.

https://www.rbc.ua/

Автор

Удовенко Олександр