Міністр соціальної політики Марина Лазебная розповіла про ситуацію з виплатами заборгованості за лікарняні та пообіцяла до липня її погасити.

Вона прокоментувала скаргу читачки про те, що третій місяць влади в умовах пандемії не виплачують громадянам лікарняні.

– Це один з моїх найболючіших питань. Зараз, слава Богу, зменшилася інфікування, зменшилася кількість лікарняних заяв. І ми можемо все кошти, що надходять від єдиного соціального внеску, направляти на погашення заборгованості, – відповіла Лазебная в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода.

Також Марина Лазебная додала, що за минулий тиждень міністерство погасило заборгованість на 300 млн.

– Це 10% від тієї заборгованості, яка є, 60 тис. осіб вже отримали лікарняні. Це ж, знову-таки, економіка, – сказала Лазебная.

За словами міністра, за лікарняні є заборгованість в 26 днів від початку. Однак від якого саме почала Лазебная не уточнила.

– Але ще на цьому тижні ми перерахували з держбюджету 400 млн. І, знову ж таки, погасимо заборгованість, – відповіла міністр на нагадування, що термін становить не більше двох тижнів.

За її словами, за цей період в умов не таких масових захворювань, міністерство максимально погасить заборгованість.

– Я так орієнтуюся, що на 25% ми її до липня погасимо, – заявила Марина Лазебная.

Протягом літа в Україні діє перехідний період, під час якого пацієнтам оформляють паперовий і електронний лікарняний лист. Однак всі медичні установи повинні запустити цифровий лікарняний з 1 вересня.

https://svodka.com.ua/

Автор

Удовенко Олександр