Вимоги до автомобілістів в країнах Європи надзвичайно високі, що виражається і в сумах штрафів за різні порушення. Українці, які люблять подорожувати по Європі за кермом, повинні бути максимально зосереджені – звичними у нас цифрами на Заході не відбутися.

Про це свідчать дані рейтингу, проведеного найбільшим в Європі автомобільним клубом ADAC. Найвищі штрафи європейці платять за водіння в нетверезому стані.

“За таке правопорушення в Великобританії навіть немає верхньої межі суми. У Данії такий вчинок водія загрожує штрафом, рівним сумі місячної зарплати, а у Швейцарії – мінімум 545 євро”, – відзначають експерти.

Зазначимо, що в Україні водієві, який помічений за кермом напідпитку, загрожує 17 000 гривень штрафу і позбавлення водійських прав на рік.

Суворо правоохоронці в європейських країнах ставляться і до перевищення швидкості. Якщо в Норвегії перевищити покладену швидкість на 20км/год, то вам загрожує штраф в розмірі 460 євро. Аналогічний проступок у Швеції обійдеться порушникові у 260. Суми штрафів у разі розгону понад 50 км/год збільшуються вдвічі, в деяких країнах і втричі.

У Хорватії патрульні випишуть квитанцію в більш ніж 670 євро в разі проїзду на “червоне світло”. А в Греції ця сума сягає 700 євро. Найвищий штраф за паркування в недозволеному місці в Угорщині – там за це недбайливі автомобілісти платять від 260 євро.

https://uazmi.org/

Автор

Удовенко Олександр