В Офісі президента України відбулися кадрові перестановки: своїм радником Володимир Зеленський призначив Юрія Костюка, який був заступником глави відомства. Крім того, Олексій Дніпров став замголови ОП, відповідальним за гуманітарний напрямок. Керівницею Апарату Офісу глави держави призначена Марія Вітушок.

Про нові призначення в п’ятницю, 9 липня, повідомила пресслужба Офісу президента на офіційному сайті. Зазначається, що Костюк буде фокусувати свою увагу “на стратегічних питаннях розвитку держави та стрімкої трансформації суспільних процесів”.

Також він продовжить відповідати за підготовку промов і виступів Зеленського.

Що стосується нової посади Дніпрова, то він “має відповідний досвід практичної роботи на посадах в органах виконавчої влади, зокрема в системі освіти”, вказали в ОП.

Додамо: Дніпров був заступником міністра освіти та науки Дмитра Табачника під час президентства Віктора Януковича.

Про Вітушок в ОП сказали, що вона кадрова дипломат і має відповідний досвід роботи за кордоном і значний досвід роботи в державній системі України. Так, свого часу вона працювала в Апараті РНБО, Кабінет міністрів, Адміністрації президента.

9 липня Зеленський призначив журналіста Сергія Нікіфорова своїм новим прессекретарем.
Він змінив на цій посаді Юлію Мендель, яка оголосила про відхід ще в квітні.

Нікіфоров на першому брифінгові на посади прессекретаря президента України пообіцяв, що не повторюватиме “скандалів Мендель”, уточнивши при цьому, що серйозних помилок вона не допускала.

https://uazmi.org/

Автор

Удовенко Олександр