Батько 16-річного хлопця, якого в Одесі напередодні госпіталізували зі зневодненням і дефіцитом ваги в лікарню, розповів, що лікував сина від вроків. Лікарів же викликав, тому що дитина стала відмовлятися від води. Під час спілкування з журналістами, розповіли на телеканалі УСИ, чоловік пояснив, що довгий час намагався самостійно вилікувати сина від пристріту, за нібито порадами священника, передають Патріоти України.

У якості ліків мазав підлітка “святим” маслом. Батько дитини розповів, що, запідозривши у сина “порчу на смерть” став возити його “по бабках”, проте через деякий час вирішив шукати лікування від уявної хвороби в церкві. Тоді ж нібито священник порадив йому перестати давати дитині м’ясо, молоко і відмовитися від візитів до лікарів. Єдиним “лікуванням” призначив якесь масло, яким батько дитини мазав того довгі роки, доводячи до повного виснаження.

За словами чоловіка, саме масло спровокувало на тілі дитини гематоми, які були виявлені медиками під час огляду пацієнта. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 166 (злісне невиконання обов’язків із догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) Кримінального кодексу України. Триває слідство, правоохоронці з’ясовують, як така подія відбулася в повній родині, що не перебувала на обліку служби у справах дітей та в полі зору поліції.

Патріоти України

Автор

Удовенко Олександр