Канцлер Німеччини Ангела Меркель планує відвідати Україну 22 серпня.

Про це повідомив прес-секретар президента України Сергій Никифоров в Facebook.

“Пані Меркель має намір відвідати Україну з візитом 22 серпня. Теми переговорів: безпека, двосторонні відносини і інші актуальні питання”, – написав він.

Україна в ці дні святкуватиме 30-ту річницю Незалежності, 23 серпня відбудеться саміт “Кримської платформи” – міжнародної ініціативи по деокупацію півострові і саміт перших леді та джентльменів.

Нагадаємо, що відомий німецький журналіст Борис Райтшустер заявляє, що хоча в світі і звикли вважати канцлера Німеччини Ангелу Меркель одним і адвокатом України, насправді вимальовується картина, що вона більше допомогла президенту Росії Володимиру Путіну в його агресії проти України і в протистоянні з Заходом .

“До недавніх часів я думав, що вона якось протистоїть Путіну. Вона багато про це говорила. Але зараз у мене сумніви”, – сказав він.

Журналіст запропонував звернути увагу не на висловлювання німецького канцлера в підтримку України і проти агресії Росії в світі, а саме на факти в доленосних для українців питаннях. “Наприклад, хто зупинив України на шляху в НАТО в 2008 році? Ангела Меркель. Хто зіграв вирішальну роль в тому, що Україні не дали зброю після нападу Росії? Ангела Меркель. Ще приклад – Мінські угоди. Можна вважати, що там Ангела Меркель обмежила агресію Росії, а можна вважати, що вона там закріпила російські позиції. Росія прекрасно живе з “Мінськом-2”, їм комфортно. Далі – санкції. з одного боку, вона їх просувала. з іншого боку, санкції не критичні для Путіна, вони не є небезпечними для РФ. Зараз “Північний потік – 2”. і це не все. Я можу розповісти і інші історії. Скажімо, коли були протести проти відвідування Путіна, державні німецькі ЗМІ це замовчували. коли була зустріч з Путіним, питання йому задавати було не можна. Меркель з ним говорила без перекладача. Німеччина видала одного з головних обвинувачуваних у справі торгівлі наркотиками російським посольством в Аргентині, де був зв’язок з Миколою Патрушевим (секретар Радбезу РФ). Цей чоловік сказав, що все розповім т, як держава залучено в торгівлю наркотиками, щоб його тільки не видавали в Росію. І раптом він був виданий в РФ “, – заявив Райтшустер.

Все більше аналітиків на Заході і в Україні відзначають, що Ангела Меркель і Володимир Путін є партнерами в економіці і в політиці. Обидва лідери зараз, ймовірно, ближче, ніж коли б то не було – незважаючи на санкції ЄС щодо Росії, вбивство чеченського польового командира в Берліні, не дивлячись на анексію Криму і конфлікт в Донбасі, незважаючи на всі політичні розбіжності. Меркель потребує Путіна, а Європа – в Росії.

https://www.rupor.info/

Автор

Удовенко Олександр