Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет розповів про три варіанти початку нового навчального року. Ці варіанти планують міксувати.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на слова міністра в інтерв’ю “Главкому”.

За його словами, вересень і початок жовтня не такі вразливі щодо захворювань, та й сезонні захворювання ще не будуть активні.

“Ми розраховуємо, що перші два місяці осені не принесуть спалаху. Хіба що штам “Дельта”, який зараз поширюється, може вплинути на ситуацію”, – повідомив він.

Разом з тим, МОН має три сценарії того, як буде проходити навчальний рік в 2021-2022 роках, повідомив Шкарлет.

Перший сценарій
Найбільш сприятливий сценарій – “зелена” карантинна зона на карті України. За цих умов заклади освіти працюватимуть у звичайному режимі. Лише в окремих регіонах за рішеннями педрад деякі школи можуть перевести на дистанційну форму навчання, якщо у них будуть спалахи захворювань.

Другий сценарій
Другий варіант – зовсім песимістичний. Це – високий рівень захворюваності. МОН наполягатиме, щоби 1-4 класи, тобто початкова школа і спеціальні заклади, тобто інклюзивно-ресурсні центри, працювали у звичайному режимі.

При цьому зміни передбачають, що має бути 80% вакцинованих у науково-педагогічних колективах.

Третій сценарій
Третій сценарій – середній рівень захворюваності, “жовта” і “помаранчева” зони. Місцева влада може переводити навчання у змішану або дистанційну форму.

При цьому показник у 80% вакцинованих вчителів дозволятиме навчальному закладу, навіть за перебування у “жовтій” або “помаранчевій” зонах, працювати повністю в звичайному режимі.

https://www.rbc.ua/

Автор

Удовенко Олександр