Трудова міграція українців може стати справжньою проблемою для економіки країни, коли заробітчани почнуть приймати рішення масово залишатися в іншій країні.

Таку думку озвучив президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник, передає “5 канал“.

“І ось тут постане питання: чи захоче трудовий мігрант залишитися в Україні. І ось це вже буде нести в майбутньому загрозу для нашого економічного розвитку”, – заявив фахівець.
При цьому, українських заробітчан потребує не тільки Польща. Українці часто їдуть навіть до Білорусы, де півмільйона мігрантів, а також в РФ та Китай.

“Вони всі зацікавлені максимально забрати наші технічні кадри, тому що перш за все це висока якість, низька ціна”, – заявив директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник.

Тим часом, у Польщі кожна четверта компанія планує працевлаштувати українських заробітчан протягом року. Відзначимо, що до пандемії COVID-19 такі плани мала кожна десята компанія в країні. Одна з головних причин зростання – позитивний досвід роботи українців в Польщі.

Як ми вже розповідали раніше, в Польщі виявили, що в 2020-му майже 15% українців, які працювали в цій країні, не мали контракту.

А українські заробітчани, які не мають дозволу на роботу, можуть стати персонами нон грата.

https://uazmi.org/

Автор

Удовенко Олександр