Лідера проросійської партії “Спас” Едуарда Коваленка, який також відомий за прізвиськом “Джигурда”, не зареєстрували кандидатом в депутати. Херсонський сепаратист хотів обиратися у 184 округу, повідомляють Патріоти України з посиланням на .

Однак ЦВК вчасно з’ясувала деталі минулого Коваленка. Хто забув – “Джигурда” сам зізнався, що працював на спецслужби Росії.

Чому Коваленку відмовили
Сепаратиста, якого СБУ називала агентом ФСБ, не стали реєструвати кандидатом у депутати, адже він має судимість. Згідно з інформацією МВС, “Джигурда” був засуджений і його судимість не була погашена. А це закриває йому шлях в кандидати.

Що відомо про сепаратиста “Джигурду”
Едуард Коваленко, очільник проросійської партії “Спас”, який багато років в Україні займався різноманітними провокаціями в інтересах Росії. До прикладу, він і його партія “Спас” публічно стали називати війну на Донбасі громадянською.
23 січня СБУ заявила, що затримала жителя Херсонщини, який розпалював сепаратистські настрої й працював над дестабілізацією суспільно-політичної ситуації в Україні. На відео, яке опублікували в мережі, Коваленко розповів, як працював на спецслужби Росії.
У 2017 році Коваленко отримав п’ятирічний тюремний термін за зрив мобілізації.

Патріоти України

Автор

Удовенко Олександр