У п’ятницю, 10 вересня, стартував форум нового формату YES Brainstorming, який виступає майданчиком для дискусій українських і світових лідерів думок. У Києві у Мистецькому Арсеналі Форум відкрив спеціальну панель за участю президента Володимира Зеленського. Модератором панелі став Стівен Сак, ведучий програми HARDtalk на BBC World.

У перший день на YES Brainstorming обговорюватимуть існуючі і нові глобальні виклики, що вони означають для майбутнього, включаючи такі сфери як мир, безпека, функціонування міжнародних союзів, еволюція міжнародної політики світових держав, зміни клімату, а також штучний інтелект і компанії-технологічні гіганти.

Сесії YES nightcaps будуть присвячені обговоренню декарбонізації, енергетичної безпеки, змін клімату та кризи в Білорусі.

Говорячи про пандемію коронавірусу, Володимир Зеленський зауважив, що жодна країна, хоч би якою розвиненою технологічно вони була, не склала іспит під назвою COVID-19. “Але провалити іспит – ще не значить не отримати дуже важливі знання”, – підкреслив глава держави.

Говорячи про ситуацію в Україні, він зауважив: “Довгий час у не було вакцин, достатніх для мільйонів бажаючих, потім у нас з’явилися мільйони вакцин, але раптом зникли мільйони бажаючих, тому що хтось витратив мільйони на пропаганду як всередині нашої країни, так і ззовні. Але все це ми вирішили в додатку “Дія”.

https://apostrophe.ua/

Автор

Удовенко Олександр