Програма президента Володимира Зеленського “Велике будівництво” передбачає у 2022-2023 роках будівництво гелікоптерних майданчиків для кожної обласної клінічної лікарні усіх регіонів України.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко після того, як разом з головою МВС Денисом Монастирським оглянув парк гелікоптерів, що зараз використовуються для експериментального проєкту аеромедичної евакуації пацієнтів, який запущено у країні.

У межах проєкту диспетчери центрів екстреної медичної допомоги можуть ініціювати аеромедичну евакуацію пацієнтів з невідкладними станами. Для евакуації використовується авіапарк МВС.

Під час огляду міністри обговорили перспективи розширення проєкту на інші регіони.

Ляшко оглянув парк вертольотів, які використовуються для аеромедичної евакуації пацієнтів
“В екстреній медицині існує правило “золотої години”. Це саме той проміжок часу, після травми чи іншого невідкладного стану, коли найбільший шанс врятувати пацієнта від смерті. І хоча навколо цього правила точиться багато наукових дискусій, є незаперечний факт – чим раніше хворому буде надана медична допомога, тим більший шанс на порятунок його життя”, – зазначив Ляшко.
Розвиток аеродинамічної евакуації, за словами голови МОЗ, є також одним із етапів реалізації Воєнно-медичної доктрини.

Розвиток аеродинамічної авіації – один з етапів реалізації Військово-медичної доктрини.
Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський повідомив про плани перетворити обласні клінічні та дитячі лікарні на заклади європейського рівня.

https://news.obozrevatel.com/

Автор

Удовенко Олександр