Уряд України та Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР) уклали дві угоди на 411 млн доларів. Вони спрямовані на розвиток освіти та енергетики.
Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

Угоди було підписано під час зустрічі прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з віцепрезиденткою Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Анною Б’єрде.

Перша угода передбачає будівництво систем накопичення енергії та сонячних станцій на території гідроелектростанцій “Укргідроенерго”. Кредиторами в рамках цієї програми стануть Міжнародний банк реконструкції та розвитку і Фонд чистих технологій.

Друга угода стосується проєкту “Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів”.

Шмигаль назвав обидва проєкти критично важливим для України.

“Вдячний нашим міністерствам, які спільно зі Світовим банком провели роботу й підготовку цих проєктів, та дякую керівникам підприємствам, які провели роботу, щоб підписання цих документів стало можливим”, – сказав він.

За його словами, 200 млн доларів будуть спрямовані на розвиток вищої освіти в Україні, а 211 млн доларів – на підвищення стійкості української енергосистеми для інтеграції в європейську енергомережу ENTSO-E.

Раніше набуло чинності рішення Міжнародного валютного фонду про розподіл спеціальних прав запозичення на рекордні 650 млрд доларів. Україна без умов та зобов’язань отримала 1,928 млрд СПЗ, або 2,7 млрд доларів.

https://bykvu.com/

Автор

Удовенко Олександр