Служба безпеки України повідомила про підозру агенту Федеральної служби безпеки Росії в державній зраді. Він входив до складу так званої “бойової двійки”, яка у 2016 році здійснила вбивство українського спецпризначенця у Рівненській області.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу СБУ.

Підозрюваний приховано переправив з РФ зброю для вчинення злочину, повідомили в СБУ. Іншого учасника групи було затримано у листопаді 2016 року під час спроби перетину держкордону України. Суд визнав його винним у вчинені кримінального правопорушення і призначив покарання у вигляді 12 років ув’язнення.

За даними слідства, двоє українських громадян були завербовані представниками ФСБ РФ для виконання розвідувально-диверсійних завдань на шкоду державній безпеці України.

У квітні 2016 року вони прибули з РФ на територію нашої країни, як повідомляє СБУ, для збору інформації про військовослужбовців Збройних сил України та працівників вітчизняних оборонних підприємств. Одержану інформацію агенти передавали своїм “кураторам”.

Згодом учасники групи отримали завдання та здійснили вбивство українського офіцера військового підрозділу спецпризначення, йдеться у повідомленні.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ, триває досудове розслідування.

https://www.rbc.ua/

Автор

Удовенко Олександр