. На таку сентенцію сподобився Давида Арахамії на брифінгу для преси.

Арахамія заявив, що партія не розглядатиме можливість позбавлення депутатського мандата Разумкова, якщо він буде виконувати обіцянки з передвиборчої програми “Слуги народу”.

Пряма мова Арахамії: “Ми будемо дивитися, яким чином пан Разумков, – його ж обирали виборці “Слуги народу”, – якщо він буде діяти в межах тих обіцянок, які “Слуга народу” надавала своїм виборцям, і ми як партія будемо це відчувати, тоді він буде в “безпечній зоні”. А якщо навпаки – тоді, напевно, “небезпечно”.

При обранні головою Верховної Ради у вересні 2019 року Разумков написав заяву про вихід з фракції, адже голова ВРУ має бути позафракційним. Проте наразі він залишається членом політичної партії “Слуга народу”.

Що цьому передувало:

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук вважає можливим позбавлення Разумкова мандату, але, за його словами, “потрібно зважати на морально-етичні, політичні та юридичні питання”
Арахамія уже заявляв журналістам 7 жовтня, що юристи партії досліджують можливість початку процедури позбавлення Разумкова представницького мандата. Проте партія ще не визначилась, чи хоче позбавити його депутатського статусу.

Патріоти України

Автор

Удовенко Олександр