Агенти Федерального бюро розслідувань прийшли з обшуком у будинок російського олігарха Олега Дерипаски в Вашингтоні, повідомляють Патріоти України з посиланням на NBC News.

За оприлюдненими даними, в будинок Дерипаски 19 жовтня прибула велика кількість співробітників ФСБ. Проводяться обшуки. Будинок був оточений обмежувальною жовтою стрічкою, пройти до нього не можна. У ФБР відмовилися коментувати причини заходів.
За деякими даними, олігарха Кремля підозрюють в корупції і підкупі американських чиновників. Справа стосується втручання в президентські вибори США в 2016 році.

Олег Дерипаска нафтовий магнат-мільярдер, що входить в топ-40 найбагатших людей Росії. За даними Forbes, статки на 2019 рік становили близько $4 млрд. У квітні 2018 року на нього наклали санкції міністерства фінансів США. За даними ЗМІ, причиною стала участь у відмиванні грошей для президента РФ Володимира Путіна.
У минулому Дерипаска вважався “алюмінієвим королем” – під його контролем були найбільші алюмінієві заводи Росії, в тому числі корпорація “Русал”. Однак він офіційно позбувся цього бізнесу, потрапивши під американські санкції, хоча, як вважається, вплив на галузь зберіг.
Так, відразу після повідомлень про обшуки у Дерипаски обрушилися акції “Русала” на Мосбірже на 6,96% до 77,615 рублів.

Патріоти України

Автор

Удовенко Олександр