1 листопада в мережі з’явилася інформація про те, що нардепа від партії ОПЗЖ Іллю Киву затримали на Столичному шосе в Києві і вручали повідомлення про підозру.

Пізніше виявилося, що одіозний політик не був “метою” поліцейських. Патрульні просто зреагували на грубе порушення автомобілем, в якому знаходився Ківа, правил дорожнього руху.

Про це в коментарі РБК-Україна розповів співрозмовник в силових структурах.

Як з’ясували правоохоронці, Кива їхав у машині, записаній на дружину народного депутата Віктора Медведчука.

“Він просто порушив, їхав з шаленою швидкістю, як божевільний. Його зупинила патрульна поліція. Це ніяка не спецоперація”, – пояснило наше джерело.

Співрозмовник також уточнив, що крім того, що автомобіль, на якому пересувався Кива, зареєстрований на Оксану Марченко, на машині ще й були фальшиві номери.

Сам нардеп пізніше запевнив усіх, що з документами на машину все гаразд. Це нібито навіть підтвердила викликана на місце події слідчо-оперативна група.

Патрульні поліцейські склали протокол на водія Киви за порушення ПДР і відпустили.

Що кажуть у поліції
На сторінці патрульної поліції в Facebook розповіли, що близько 11 години дня на Столичному шосе патрульні помітили транспортні засоби Toyota та Mercedes, що рухалися у крайній лівій смузі при двох вільних правих, чим порушували ПДР.

На вимогу поліцейських зупинитися, водії вказаних авто не реагували та продовжували рух. Патрульним все ж вдалося зупинити автомобілі шляхом переслідування. У салоні одного із зупинених автомобілів якраз і перебував парламентарій.

“Під час перевірки документів виявилося, що державний номерний знак на автомобіль Toyota не відповідає реєстраційним документам”, – йдеться у офіційній заяві “копів”.

Інспектори склали на водія Toyota адмінматеріали за невиконання зупинки на вимогу поліцейського, за невідповідність ДНЗ реєстраційним документам на авто, за керування автомобілем без документів, оскільки водій не пред’явив їх на вимогу поліцейських.

На водія Mercedes інспектори склали адмінматеріали за невиконання зупинки на вимогу поліцейського.

“Надалі патрульні викликали слідчо-оперативну групу для подальшої можливої кваліфікації дій громадян”, – додали в поліції.

https://www.rbc.ua/

Автор

Удовенко Олександр