В Україні в червоних зонах карантину субсидії на оплату комуналки (видають готівкою) збільшили на 50%. При цьому ті, хто має борг перед постачальниками комунальних послуг, гроші отримати не зможуть.

Про це повідомив заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко, нагадує пресслужба відомства. За його словами, якщо є великий борг і його не можна погасити одним платежем, сім’ї можуть звернутися по допомогу укласти договір реструктуризації та отримати субсидію. Реструктуризація передбачає, що з боржником розроблять графік погашення боргу.

Щоб залишитися без субсидії, достатньо мати борг у розмірі лише від 340 грн. “При цьому, якщо такий договір буде укладено протягом двох місяців з початку опалювального сезону, житлову субсидію буде призначено з початку опалювального сезону”, – зазначили в Мінсоці.

Також без допомоги на оплату комуналки залишаться ті, хто має борг з плати аліментів. Крім того, є обмеження і щодо доходу. Сім’я може отримати субсидію в тому разі, якщо на комуналку доводиться витрачати більше ніж 15% сукупного доходу сім’ї.

Як збільшили допомогу на комуналку?
Українці отримують допомогу на оплату того обсягу комунальних послуг, який не перевищує соціальних нормативів. На час карантину в тих регіонах, де запровадили червону зону, ці нормативи збільшили на 50%. Як наслідок, наполовину збільшиться розмір субсидії.
Для деяких сімей йдеться про понад тисячу гривень на місяць. При цьому, як тільки регіон вийде із червоної зони, норму знизять.

Як раніше повідомляв OBOZREVATEL, одержувачі субсидій можуть не ховатися від перевіряльних органів – ті не будуть приходити до них додому. Натомість перевірки проводитимуться в автоматичному режимі. Займатиметься цим новий орган – Національна соціальна сервісна служба.

https://news.obozrevatel.com/

Автор

Удовенко Олександр