В російських ЗМІ почалася істерика після заяви п’ятого президента Петра Порошенка, який вимагає від Заходу запровадити “пекельні” санкції через міграційну кризу на кордонах ЄС проти режимів Путіна і Лукашенка.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на реакцію на заяву Порошенка речниці російського МЗС Марії Захарової.

Захарова процитувала заяву Порошенка, щоправда, прибрала з неї жорсткі оцінки Путіна, залишивши лише згадку про Лукашенка.

“Висловлюємо щиру солідарність та підтримку дружнім Польщі та Литві, які протистоять цинічній інспірованій Лукашенком та Путіним міграційній навалі. Закликаю міжнародне співтовариство активно діяти, аби не допустити гуманітарної трагедії та покарати винних. Найменшою міжнародною карою стало б запровадження пекельних санкцій не лише проти режиму Лукашенка, але і справжнього “ляльковода” та ворога демократичного світу – Путіна”, – йдеться у заяві Порошенка.

Захарова, зокрема, заявила, нібито Росія була змушена “прийняти на своїй території сотні тисяч українців, надавши комусь громадянство, комусь тимчасовий притулок, комусь матеріальну та медичну допомогу”.

Представницю російського МЗС розлютила вимога Порошенка щодо “пекельних” санкцій, а її заява “мовчати, молитися і думати про пекло” широко розійшлася у російських ЗМІ. Зокрема її поширили видання з пропагандистського кремлівського пулу ТАСС, RT, РІА “Новости” та інші.

Як повідомлялось, п’ятий президент, лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко 9 листопада закликав західних партнерів запровадити так звані “пекельні” санкції не лише проти білоруського диктатора Лукашенка, а перш за все проти Путіна, який є головним “ляльководом” міграційної кризи на кордонах Європейського Союзу.

https://www.rbc.ua/

Автор

Удовенко Олександр