Охорону колишнього начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Василя Бурби забезпечує одна із країн НАТО. Про це 17 листопада в ефірі телеканала “Україна 24” заявив головний редактор інтернет-видання “Цензор.НЕТ” Юрій Бутусов.
“Ми почули від [cпікера української делегації в ТКГ Олексія] Арестовича, від [голови фракції “Слуга народу” в парламенті] Давида Арахамії гарні слова про українських розвідників, які проводять гарні операції. Я хочу сказати, у чому лицемірство та паскудство того, що робить пан Арестович тут в ефірі. Можливо, не було зради.Так скажіть, будь ласка, а чому тоді після такої успішної операції [із затримання українськими спецслужбами найманців ПВК “Вагнер”], де не було, з точки зору [глави Офісу президента України Андрія] Єрмака та Арестовича, зради, 5 серпня 2020 року (нагадую, через п’ять днів після провалу операції) був звільнений указом президента голова ГУР МО Василь Бурба. Упродовж місяця були звільнені всі керівники цієї спецоперації, успішної, як ми бачимо з розслідування Bellingcat, чому з них зняли охорону. Чому це було зроблено?” – сказав Бутусов.

За його словами, броньований автомобіль, яким пересувається Бурба, належить посольству США в Україні.

“А охорону забезпечують країни НАТО. Організовано це країнами НАТО… Усіх цих людей миттєво звільнили за одне – вони хотіли доставити в Україну 28 російських терористів, а їх вирішили залякати, щоб вони ніколи більше навіть у думках не мали, що хоч одного росіянина українська розвідка має хапати”, – додав журналіст.

https://gordonua.com/

Автор

Удовенко Олександр