Рибою можна урізноманітнити повсякденний та святковий стіл, приготувавши цікаві закуски навіть не із самих дорогих продуктів, зазначають Патріоти України.

Рецепт фаршированої скумбрії

Інгредієнти:

Скумбрія – 2 шт.,
Яйце – 2 шт.,
Волоські горіхи – 100 гр.,
Морква – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.,
Желатин порошковий – 1 ст.
Зелень – 1 пучок,
Сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування:

Цибулю, моркву та петрушку ріжемо дрібно і обсмажуємо на слабкому вогні. Додаємо сіль, перець за смаком.
Скумбрію вимити, видалити голову, нутрощі та хребет. Вимити та обсушити одноразовим рушником. За допомогою пінцета видалити всі кісточки. Посипати скумбрію сіллю, перцем, спеціями для риби та желатином.
Викладаємо начинку: трохи горіхів, потім овочі та знову горіхи. Накриваємо другою половиною риби. Притискаємо.
Щільно загортаємо у кілька шарів харчової плівки. Краї зав’язуємо з двох сторін як цукерку і перетягуємо ниткою по колу.
Відправляємо рибу в киплячу воду на 35 хвилин.
Дістаємо скумбрію та охолоджуємо її за кімнатної температури. Можна залишити на балконі до ранку. Тільки не знімайте нитки та плівку.
Перед подачею зніміть нитки та плівку. Подавати у холодному вигляді, як закуску. Смачного!

Патріоти України

Автор

Удовенко Олександр