Україна вкладає 6% свого ВВП в оборонний бюджет, їй потрібна допомога від інших держав-союзників, наголосив Каймо Кууск. Україна зараз утримує весь європейський фронт. Про це заявив посол Естонії в Україні Каймо Кууск, повідомляють Патріоти України з посиланням на ERR у п’ятницю, 31 грудня.

“Можлива збройова допомога Естонії Україні була дуже добре прийнята у Києві. Це символічно важливо для них. Навіть якщо сума може бути не дуже великою, це показує, що Україна не самотня, має друзів навіть у найважчі часи. Україна отримує всю допомогу просто зараз”, – сказав Кууск.

Він додав, що військова допомога від інших держав-союзників зараз вкрай потрібна Україні.

“Україна – країна, яка перебуває у стані війни, і вона вкладає 6% свого валового внутрішнього продукту у свій оборонний бюджет… Україна тепер фактично виступає за всю західну демократію”, – резюмував Кууск.

Нагадаємо, що до України приїде президент Естонії. Візит Алара Каріса заплановано на 2022 рік. Каріс назвав Україну країною, де цінуються демократичні цінності.

Також повідомлялося, що Естонія планує поставити Україні Javelin та гаубиці. Естонія готова значно збільшити підтримку України через концентрацію російських військ біля українських кордонів.

Джерело:patrioty.org.ua

Автор

Удовенко Олександр