Мільярдер із Британії Річард Бренсон, який заснував корпорацію Virgin Group, висловив підтримку Україні та наголосив на необхідності об’єднання лідерів бізнесу для відстоювання суверенітету країни на тлі російської агресії.

Про це він написав у статті “Мої думки про Україну та Росію”, яка опублікована на сайті його компанії.

Він зазначив, що зараз найбільш вдалий момент для керівників бізнесу, щоб продемонструвати неприпустимість ситуації.

“Навіть якщо за це доведеться платити, всі ми повинні ясно дати зрозуміти, що одностороння агресія завжди неприйнятна і що світова ділова спільнота підтримає весь спектр санкцій проти будь-якої країни, яка намагається порушити суверенітет іншої” , – наголосив Бренсон, додавши, що міжнародний приватний сектор має підтримати весь спектр санкцій.

Мільярдер зауважив, що ніколи за останні роки не було більшого ризику повномасштабної війни на європейській землі, яка, як і багато інших до неї, не є справедливою чи законною метою. Мільярдера дивує, що подібна ситуація можлива в сучасному світі.

“Що, чорт забирай, у 2022 році робить одна країна, накопичуючи танки біля кордонів іншої?” – задається питанням він.

Також Річард Бренсон додав, що можлива війна буде руйнівною для більшості сфер і матиме жахливі наслідки.

“Це ще більше ізолює Росію та її президента від решти світу та зруйнує російську економіку. І, звичайно ж, це завдасть величезної шкоди та стражданням людям, які намагаються жити у світі з обох боків кордону” , – сказав він.

Бренсон додав, що світовий бізнес із занепокоєнням спостерігає за тим, що відбувається навколо України. Він також нагадав, що вісім років тому, коли наміри президента РФ Володимира Путіна стали очевидними, він разом із партнерами докладав зусиль, щоб мобілізувати російських та українських бізнес-лідерів для врегулювання відносин.

Джерело: apostrophe.ua

Автор

Удовенко Олександр