Служба безпеки України офіційно заявила, що через загрозу провокацій, терористичних актів та диверсій правоохоронці перейшли у посилений режим роботи.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Правоохоронці наголосили, що в загостренні конфлікту зацікавлені лише Росія та керівники псевдореспублік. А будь-які заяви про нібито наступальні операції ЗСУ – черговий виток гібридної війни.

“Весь світ бачить, що заради досягнення своїх інтересів терористи, керовані країною-агресором, здатні піти на будь-які провокації, аби вкотре безпідставно звинуватити Україну в загостренні ситуації”, – зазначено у повідомленні.

Водночас задля запобігання подальшій дестабілізації шляхом провокацій чи диверсій, СБУ оперативно реагуватиме на будь-які сценарії спільно з іншими органами влади. Також правоохоронці закликали всіх мешканців мирних та окупованих населених пунктів не піддаватися паніці та дезінформації.

Нагадаємо, 17 лютого в Станиці Луганській, містечку в Луганській області, підконтрольні Російській Федерації бойовики обстріляли дитячий садок.
Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний заявив, що з ОРДО надходить інформація про евакуацію місцевого населення у деяких пунктах на тимчасово окупованій території, зокрема й у Донецьку, на тлі можливого загострення. Водночас ЗСУ не планує жодних наступальних операцій.
Упродовж 18 лютого, з боку збройних формувань Російської Федерації було зафіксовано 66 порушень режиму тиші.
19 лютого, станом на ранок, внаслідок обстрілів загинув український захисник.
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив, що заяви самопроголошеної влади в ОРДО стосовно нібито наступальних операцій України не відповідають дійсності.
Представник уповноваженого з прав людини у Донецькій та Луганській областях Костянтин Черніков пояснив, навіщо і як бойовики та Росія загострюють ситуацію в ОРДЛО. Він впевнений, що все заплановано заздалегідь.

Джерело: bykvu.com

Автор

Удовенко Олександр