Віце-прем’єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що ведуться переговори за посередництва Туреччини про евакуацію військових з “Азовсталі”. Почнуть з тяжкопоранених.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт МінТОТ.

“Ми почали новий раунд переговорів навколо дорожньої карти спецоперації. Починаємо з тяжкопоранених. Є Червоний Хрест, вони сьогодні (12 травня, – ред.) зустрічаються з росіянами. Провели з ними (МКЧХ, – ред.), а також з ООН, переговори і дали їм мандат”, – заявила вона.

Верещук зазначила, що українська сторона вимагає, щоб був підписаний документ.

“Як саме відбуватиметься евакуація з “Азовсталі”, готуємося до підписання”, – сказала вона.

Верещук уточнила, що посередником у поточному раунді переговорів погодилася виступити Туреччина. За її словами, спецоперація матиме кілька етапів. Перший з них-Евакуація тяжкопоранених.

На ” Азовсталі “знаходяться бійці батальйону” Азов”, солдати і офіцери ЗСУ, Національної поліції, прикордонники. Всі вони потребують порятунку.

Вона повідомила, що 12 травня представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста зустрічалися в РФ для узгодження цього етапу спецоперації з евакуації з “Азовсталі”.

Українські бійці, які тримають оборону на “Азовсталі”, повідомляли, що на території заводу знаходяться майже 600 поранених військових, проте з кожним днем обстрілів збільшується число загиблих і поранених.

Число загиблих захисників Маріуполя українські бійці не називають.

Автор

Удовенко Олександр